Rank: Newbie Grupe: Member
Pristupljeno: 2/17/2010 Postovi: 2 Bodovi: 6 Lokacija: Rakitovec
|
Imam desetak voćki i sad pod ovim snijegom došli su zečevi i oglodali koru. Na dvije najdraze jabukice su oglodali pola metra u visinu skroz okolo a ostale načeli. Našao sam neke cijevi od pletene mreže i omotao okolo. Sad je pitanje što s voćkama. Ima li kakvoga lijeka ili lopatu u ruke i zakopati druge. Voćke su stare dvije godine ove koje su skroz oglodane a načete su još i tri trešnje koje sam zasadio prošle jeseni.
|
Rank: Member Grupe: Administration
, Komitent, Member
Pristupljeno: 9/2/2008 Postovi: 16 Bodovi: -234 Lokacija: Velika Gorica
|
Voćke osobito dok su mlade su vrlo drage zečevima i ostalim glodavcima koji se mogu naći u blizini voćnjaka. Jedini je pravi način to spriječiti dobrom ogradom, bolje oko voćnjaka nego samih vočkica. Postoje i repelenti, međutim njiovo djelovanje je različito, najprije zbog toga što treba paziti da im djelovanje nije slabije (zbog vremena, ispiranja i slično). Ako su tako jako uništene vočkice (pola metra okolo naokolo) onda teško da se mogu spasiti, međutim u svakom slučaju ih je potrebno što prije namazati Kambisanom (dakle, nije svejedno o kojem se voćarskom vosku radi, Kambisan je najdjelotvorniji).
|
Rank: Newbie Grupe: Member
Pristupljeno: 2/17/2010 Postovi: 2 Bodovi: 6 Lokacija: Rakitovec
|
Hvala na brzom odgovoru. Kupio sam večeras neki voćarski vocak kod Banića u Gorici ali sad ne znam točno kako se zove. Znaš li možda gdje ima Kambisan za kupiti?
|
Rank: Member Grupe: Administration
, Komitent, Member
Pristupljeno: 9/2/2008 Postovi: 16 Bodovi: -234 Lokacija: Velika Gorica
|
U Sloveniji, nisam ga imao prilike do sada negdje u Hrvatskoj naći
|